2011/01/06

Mackó, Mókus, Malacka

Karácsonyra rajzoltam Cseperkének egy mesekönyvet. Fazekas Anna írta, címe: Mackó, Mókus, Malacka. Igazából én lepődtem meg legjobban, milyen hamar elkészült. Igaz, nem hosszú, de mégis többnek gondoltam egy mesekönyv megrajzolását. Egyik nap rám jött (nyár volt és ráértem...) és megterveztem a figurákat, meg a stílust. Másnap ahogy felébredtem nekiálltam, és estére kész volt. Még sok ilyet tervezek...csak jöjjön végre el az idő, amikor nem iskolai dolgokkal kell foglalkoznom!
Most csak pár képet teszek fel, amik az én kedvenceim. A mesét meg mindenki olvassa el, mert nagyon jó! És tanulságos! :)







2011/01/03

Még egy kis régiség

Folyamatosan felteszem majd régebbi rajzaimat is.
Most például a Héjákat lepném meg, hátha egyszer idetéved valaki közülük... Ez itt egy befejezetlen project terméke. Wetővel kitaláltuk, hogy csinálunk új honlapot, de sajnos nem lett belőle sok, csak pár rajz készült rá. Arra azért jó volt, hogy megszületett az egyik kedvenc rajzom. Ez lett volna a főoldal. A tematikát el tudjátok képzelni... :) De igazából egy önálló képnek talán még jobb... Szintén tus. Jó sokáig színeztem.

új év, új szkecsbúk

Az ünnepek forgatagában nem sok időm volt rajzolni sajnos. Megpróbálok összeállítani egy eszköztárat, ami mindig nálam lehet, hogy bármikor rajzolhassak, ha csak 1 percem van, akkor is. Ennek érdekében beszereztem egy szkecsbúkot és festéket, ami egy darabban van. Így már tulajdonképpen meg is vagyok...
Rengeteget kell még rajzolnom a waterbrushal, mert még okoz meglepetéseket és nemsokára élesben neki kell állnom a mesekönyvemnek. Remélem jó úton haladok azért.
Itt van a legutóbbi pár rajzom:






A színekkel még küzdök rendesen. Kicsit nehéz látni, milyen színeknek milyen árnyalatát kell kiemelni ahoz, hogy elkapjam a hangulatát a képnek. Olyan szépeket láttam a neten, ahol egy-két színnel, pár vonással teljes lett a kép. Ezekhez képest mindíg túl sokat teszek rá és egymást kioltják kicsit.

Ez az unokahúgom. Éppen mesét néz. A színek itt is elég brutálisak lettek, bár vannak jó részek is. Majd még finomodik.
A következő kép már az új sketchbookba készült. Azért nem mindegy, milyen lapra fest az ember... Remélhetőleg a továbbiakban már nem lesznek olyan gyűröttek a papírjaim...