2014/10/03

Körtészet


A Körtészet című leporellót (Szabó T. Anna versére készült lapozó) még 2013 decemberében rajzoltam meg. Nagyon inspiráló dolog volt. Ez pont egy olyan volumenű munka, ami nagyobb projekt de nem beláthatatlan. Kompakt, de sok lehetőség van benne. Igyekeztem is egy olyan koncepcióval előállni, ami nem hétköznapi leporellót eredményez.
A koncepció két dologból indul ki: egyik, hogy kevés a szöveg, másik, hogy egyben kinyitható a könyv. Ezért azt találtam ki, hogy az egész két hosszú kép legyen. Mivel ezt a szövegfelhők nekem megtörték volna, próbáltam a szövegelhelyezéssel játszani és beilleszteni azokat a képbe. Ezáltal ilyen szép nagy vázlataim lettek.És így néz ki a kiterített két oldal. A szöveg itt nem látszik persze, azt nem teszem fel. Az egyébként utólag került rá számítógép kompjúter segítségével.


Egyik legélvezetesebb munkám volt eddig. Szívesen csinálnék még hasonlót, másodszorra biztosan gördülékenyebb lenne a dolog. Ez ugyanis sok utómunkával járt... Ha mégegyszer csinálnám, akkor adnék még egy hét munkaidőt a készítésre.. 
Ja, és így néz ki most, a boltokban!


2014/10/01

Monsters portrait #3


Íme a beígért harmadig szörny portré. Ezúttal egy progess bejegyzéssé bővítve. Alább a készítés folyamata követhető végig. Fotózva lett, nem az igazi a képminőség, de aki kíváncsi vizsgálgathatja.

2014/09/28

Kimaradt jelenet

A régi dolgok feltúrása közben rég elfeledett dolgokra bukkanok.
Ez a kép még a Bartolóba készült, de menet közben történtek változások a könyvben, így végül nem látott nyomdát. Pedig most utólag meg vagyok vele elégedve. A könyvben vannak rajzok, amik helyett ezt szívesebben látnám... De legalább itt kaphat egy kis nyilvánosságot.