2011/12/17

Esés és Alchemy

Folytatom a szuperhős történetét. Rendkívül eredeti és szokatlan módon - elesik. De most MÁSHOGY! Nem pofára, hanem megcsúszik és fejre esik! NA?!
Továbbra is gyakorlásnak fogom föl, nem célom az eszmei alkotás. Na mindegy.
Mivel az előző végét folytattam, azt át kell még alakítani, mert akkor más folytatást terveztem. Így a lába kicsit leragad, ahelyett, hogy megcsúszna. Csak nem akartam belefirkálni a régi rajzokba. De az esés így is esés, és ez a lényeg.
Természetesen rough. (   : "letisztázatlan".)


Eközben találtam egy jó kis programot: Alchemy a neve. Nagyon érdekes (ajánlom minden kreatív vagy alkotni vágyó olvasónak! Ingyenesen letölthető.), vektoros alakzatokat változatos módon generáló rajzprogram.
Eredetileg nem kész művek rajzolására való, csak a kreativitást és intuíciót segíti elő. Én azért próbálkoztam, mit tudok kihozni belőle. Kicsit félve teszem fel, mert aki nem olvassa a rizsámat és nem ismeri a programot, az csak túl furcsa, túl groteszk, kellemetlen rajzokat lát. De elég nehéz vele rajzolni. Leginkább agytornának volt jó, mert minden egyes vonalnál gondolkozni kell. Ugyanis a formák generálása nem a megszokott módon működik. (Amíg nem próbálod ki, nem nagyon érthető, miről beszélek...) A lényeg az, hogy nagyon nem mindegy, hogy merről merre húzod ugyanazt a vonalat, hogy hol kezded és hol fejezed be a vonalat, és a vonalvezetésre is nagyon figyelni kellett. Egyébként pedig semmi tervezgetésre, vagy vázlatrajzolásra nincs lehetőség. Lesz, amilyen lesz...
Ha a látható eredmény nem tetszik, vígasztaljon, hogy a képességeim egy picit talán fejlődtek általuk!


1 megjegyzés:

Mit gondolsz? / What do you think? Please share!