2012/12/27

Számvetés II.

Ismét eltelt egy év. (Jaj de szépen kezdődik!) A természet ismét fehérbe borul (...ez az!...jó lesz!) és a szeretet ünnepén minden és mindenki békésen ....

Na jó, nem folytatom, úgysem elég vicces. Szóval a lényeg, hogy tegnap volt két éves a blogom. És mint legutóbb, idén is tartok egy rövidebb számvetést az elmúlt évemről.

A célkitűzésem a következő volt:
  1. továbbra is rengeteget rajzolni
  2. portfóliót készíteni és szétküldözgetni, aztán várni
  3. minimum egy mesekönyvet rajzolni
  4. animációt elkezdeni tanulni.
Ha kicsit huncut vagyok, azt mondhatom, 100%-os évet zártam. Ha őszinte vagyok, csak 95%.

Ami a rajzolást illeti, elég jól állok. Sokat rajzoltam. Aminek nagyon örülök, hogy az év folyamán többször voltam olyan szituációban, hogy muszáj volt rajzolni hullámvölgyben, olyankor, mikor nem csak kedvem nem volt, de nem is ment. Ennek köszönhetően átéltem párszor, hogy a munka erőltetésével hogyan lehet túljutni ezeken a pontokon. Ráadásul ilyenkor sikerült megéreznem azt is, hogy most fejlődtem egyet. Egy lépcsőfokot léptem, de feljebb vagyok. Ez nagyon hasznos dolog, és elhatározásom, hogy a jövőben ezeket a pillanatokat kihasználom akkor is, ha nem köt a határidő. Szeretném elérni a produktivitásnak olyan szintjét, hogy ha kell, akkor megy és tudom csinálni.

A portfólió összeállítása és szétküldése csak elhatározás kérdése volt. Olyan szempontból nehéz volt, hogy az ilyen fajta prezentációk összeállításában gyenge vagyok. Nem is lett túl szép, de remélem a tartalma ezt kicsit ellensúlyozza... Aminek ezen tervemmel kapcsolatban nagyon örülök, hogy várakozásomat felülmúlta az érdeklődés. Elég hamar kaptam válaszokat (pozitív és negatív is jött) kiadóktól, és nem egész fél éven belül kaptam megbízást teljes mesekönyvre. Ez átvezet a harmadik pontra: megrajzoltam egy teljes mesekönyvet, amit tavasszal ki is adnak. Ennek a kijelentésnek a hamis tartalma annyi, hogy még van vele munka, de ez nagyrészt nem rajzolás. Persze az is lesz, de ez egy késői (közös) döntés eredménye. De ezt ellensúlyozandó, voltak (vannak) projektek idén, amelyek nem voltak a terveim között és mégis sikerültek.

Az egyik, és aminek az évben talán a legjobban örülök, hogy a Dörmögő Dömötörbe rajzolhatok, most már fél éve rendszeresen. Ezzel elértem, hogy megjelent az első nyomtatott publikációm és hogy pénzt keresek a rajzolással. Ezt én 2013-ra terveztem, és nagyon boldog vagyok, hogy már ilyen hamar sikerült.
A másik pedig az aranyvackor, amire másodízben nevezek és amire már több mint egy hónapja lázasan készülök. A beadás jan. 3. részleteket a díjkiosztás után várhattok! Ez február 21-et jelent.

Ami az animációt illeti, ez az év sem lendítette be a dolgot, és kezdem úgy érezni, ez Magyarországon nem fog sikerülni... Nem a pesszimizmus szól belőlem, hanem így látom. Ha valaki rám cáfol, én leszek a legboldogabb ember a világon! Szeptemberben beiratkoztam... mondjuk, hogy "egy" OKJ-s képzésre, de szépen lassan kiderült, hogy egy kamu az egész. Így aztán - nem akarván magamat 2 évre adósságba verni- ott kellett hagynom. Az évet most Ugyanúgy zárom: nem tanulok animációt. (De "elkezdtem" tanulni, ezért ez a pont is teljesítve!)
Ami eredmény ezen a téren, hogy a 11 second club két (március és április) megmérettetésén részt vettem és 14 ill. 11. helyezést értem el, amire büszke vagyok. Nagy kihívás volt, és jól teljesítettem.
Nem adom fel azt a vágyamat, hogy egyszer jobban is belemerülhetek a dologba, de most az életem az illusztrációkészítés körül forog.

Statisztikailag kevesebb bejegyzésem volt a blogban, mint az első évben. Ez köszönhető egyrészt annak, hogy nem feltétlen nyilvánossá tehető amit rajzolok, de annak is, hogy inkább rajzolásra fordítom az időt blogolás helyett... De majd igyekszem újra beizzítani a blogot!

Köszönöm a sok támogatást idén is, és kívánok sikeres és hasznos újévet mindenkinek!


Kép nélkül legközelebb ismét egy év múlva!

Üdw: LACI

1 megjegyzés:

  1. Isten áldása legyen Rajtad és a munkádon!
    Szeretettel: Anyu(kád)

    VálaszTörlés

Mit gondolsz? / What do you think? Please share!