2013/12/27

Számvetés III.

Immár három éve, hogy új útra léptem. Egészen pontosan tegnap volt három éve, hogy elkezdtem a blogot vezetni. Isten éltessen sokáig. Köszönöm szépen.

Eljött hát az idei számvetés ideje. Először vissza-, azután előretekintéssel.

Egy évvel ezelőtt nem voltam túl ambíciózus, nem sok célt fogalmaztam meg a jövőt illetően. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy az összes ujjam éppen keresztbe volt téve (így elég nehéz gépelni…), és azon töprengtem, vajon ami történik, tényleg történik-e, és ha igen, mi lesz a vége. Tudniillik a Bartoló könyv volt készülőben. Másrészt az Aranyvackorra is éppen akkor készültem, nem akartam túl nagy álmokat és túl visszafogó félelmeket megfogalmazni, nem voltam képes objektív megítélésére a helyzetnek.
Ennek ellenére a fejemben voltak hosszabb távú célok: Szerettem volna 2013-ban a rajzolásból élni. A magazinokat egész évben rajzolni és bővíteni a számukat. Természetesen az egy megrajzolt könyv, amit korábban elhatároztam, hogy minden évben lesz, már nem nagy kihívás, ezért ezt azzal bővítettem, hogy a Bartolót sikeresen megcsinálom és valóban ki lesz adva. És továbbra is tanulni-tanulni mindent, amit rajzolásról lehet.

Ezek elég jól sikerültek is hála Istennek! És itt ez most nem csak egy szófordulat!
Nem is akarom elhinni, hogy amióta ezen az úton járok, minden úgy történik, ahogy szeretném, tervezem, ahogy csinálom. Ennek korábban éppen az ellenkezője volt igaz. Semmi nem volt jó, semmi nem úgy sikerült, semmi nem jött össze. Innen tudom leginkább, hogy amit csinálok, azt kell csinálnom, mert SIKERÜL! Úgy érzem, hogy képes vagyok olyan dolgokat elérni benne, amit talán nem mindenki tudna, ezért Én kell, hogy csináljam. Minden eddiginél jobban megtalálom magamat benne. És ez olyan jó érzés, hogy nem is nagyon tudom elmondani. És nagyon hálás vagyok ezért.

Részletesebben és tárgyilagosabban nézve a dolgot, az elmúlt évben ezek a célkitűzések így alakultak:

2013-ban a rajzolásból éltem. Nem önállóan, mert itthon lakom de kaján kívül mindent magam álltam magamnak, de kajába is tudtam adni, szóval ez a pont sikerült.
A Dörmögő Dömötört még mindig csinálom, változatlan lelkesedéssel, és remélem változatlan jó fogadtatással. Az utóbbi időben csak kéthavonta jelenik meg, de ez a része nem rajtam múlik… Én rajzolom, amit kell. Ezen kívül a Breki magazin két számába is rajzoltam. Hogy ott hogy alakul a folytatás, még nem tudni, de a magazinok számának bővítése folyamatban van.
A megrajzolt-kiadott könyvet pedig sikerült beduplázni, mivel idén két könyvem jelent meg. Ráadásul idén befejezem a harmadikat is, ami még legyen meglepetés jövőre. Kisebb projekt, nem kisebb lelkesedéssel.
A tanulás folytatódik. Egyre kevesebb olyan anyagot találok, amit még nem láttam, de még vannak jók dögivel, nézem is őket, ahogy kell. A gyakorlás kissé háttérbe szorult sajnos, ez továbbra is egy cél marad.
Hát nagyjából ez az eredmény. Az animáció-ügy jegelve van. Még az is lehet, hogy egyszer kiolvad, mert nagyon bujkál bennem a dolog.

És akkor nézzük a jövőt!

Jövőre célom az önállósodás. Hogy ez sikerül-e csak a rajzolásból, majd kiderül, de ez lenne a cél. Reálisan még nem tudom biztosan elérhetőnek mondani, de nem lehetetlen. Ezért éppen jó célnak tűnik, hogy megvalósítsam.
A megrajzolt-kiadott könyvek terén szerencsére nagyon bíztató a helyzet. Ha a tervek szerint halad minden, az év első felében három (3 !!!) könyvem jelenhet meg. A többi kérdéses, de alakulnak a dolgok. Úgyhogy minden okom meg van a bizakodásra. Innentől már csak azt a célt akarom kitűzni, hogy bírjam az iramot és a lehető legtöbbet, legjobbat hozzam ki magamból.
A magazinok segítenek anyagi és lelki téren is. Úgy zökkent ki, hogy még mindig rajzolok, és ez nagyon inspiráló. Mindenképpen megtartom ezt a tevékenységet. A cél három újságba való rajzolás állandó jelleggel. Ennél több már sok lenne.
Tanulás területén valahogy módját kell találnom, hogy a gyakorlást időben el tudjam helyezni.

Hát így állunk idén!

Ismét nagyon köszönöm mindenkinek, aki a blogon keresztül, vagy máshogy bátorít, lelkesít és támogat. Nagyon hálás vagyok érte. Még most is sokszor van, hogy nagy hasznát veszem ezeknek.

Hosszú, hasznos újévet kívánok nektek!

Kép nélkül legközelebb ismét egy év múlva!



Üdw: LACI


2 megjegyzés:

Mit gondolsz? / What do you think? Please share!